mar 082015
 

IMG_0757

Været i vinter har her på Østlandet vært ganske mildt, surt og vått. Vi golferne har da hatt tre valg: Finne på noe annet å gjøre, spille innegolf på simulator (godt voksnes Playstation) eller ta med køllene og dra til varmere strøk. Sagt på en annen måte: «sølevær.no» eller «spaniagolf.com».

Jeg valgte en uke med det siste, sammen med et 20-talls medlemmer fra Skjeberg Golfklubb . Været var fint hele uka, hotellet var fint, poolen var fin og maten var fin . Reisearrangør var Helge Sannes fra Trøndelag. Vi dro avgårde fra Rygge med Norwegian,»The more you travel, the more you save!» het det før streiken som heldigvis ikke rammet oss. Dette skjedde under de siste dagene av VM på ski i Falun. Mange trøndere reiste med til tross for at Petter Northug stilte opp og vant 5-mila mens vi var på banen og spilte vår første runde på Oliva Nova Golf Club.

IMG_0751

Hotellet lå ved golfbanen så det var bare å rusle bort til klubbhuset, få ut bagen med køllene, hente golfvogna og begi seg ut til tee nr 1.

IMG_0732

Banen er nesten helt flat og det er kort vei mellom teene (utslagsstedene). Banen blir likevel normalt vanskelig da det er mye bunkrer og vann i spill og med dammer overalt (takket være Seve Ballesteros som har vært med under utformingen).

IMG_0764

Vi hadde mange tilskuere (Birdies)

IMG_0763

Oppholdet var meget godt tilrettelagt med praktiske detaljer som lagringsplass av golfutstyret i klubbhuset og ballbrikker til drivingrangen, (treningsbane for utslag med diverse køller) forhåndsbestilte vogner og innlagt kjøring til og fra hotellet. Det lå forøvrig bare 100 meter fra badestranden, men vannet i Middelhavet var ennå ikke mer enn ca 16 grader.

IMG_0767

En dag var avsatt til å spille på en av Spanias vanskeligste baner som lå langt oppi fjellene; Galiano Golf Club. Den var så kupert at vi var nødt til å leie golfbil for å orke å gå hele runden på 18 hull.

IMG_0754

Særlig sammen med damene fra Skjeberg ble det mange morsomme stunder med golf.  På utenlandsturene har de den gode sosiale skikken å ta «birdiedrammer». For de uinnvidde betyr det at man feirer en «birdie» med et fingerbøl Jaegermeister til hver deltaker i flighten. (Dvs når en spiller i gruppa slår et slag mindre enn par/normalen på et hull). Vi tre i gruppa den første dagen greide 9 (!) Birdies til sammen og spillet gled fint og muntert. Skitt au, sa en i flighten, vi er jo her for å ha det moro! Med 19 grader i lufta og full sol kunne det jo ikke bli annet enn trivsel.

Her er to som tar golf meget seriøst, Roger og undertegnede!

image

Etter runden ble det mat og drikke på golfkroa. På bildet er de to flinke proene i Skjeberg Golfklubb flankert av Tor og undertegnede.

IMG_0729

En dag senere fikk jeg en litt tvilsom premie, det var for ukas korteste slag: Minus to meter!

Grunnen får du her, til skrekk og advarsel: Jeg ville imponere med et skikkelig langt slag fra tee (utslagsstedet til hullet vi spiller mot). Jeg hadde lest om «The Baseball Grip» i siste nummeret av Norsk Golf, og «det har virket for meg!»

image

Her skulle jeg da «slå den balljæveln» lengst mulig vekk, minst 200 meter, men ballen traff en søppelkurv 10 meter foran meg, kom tilbake og landet ca to meter BAK meg.

Jaja, premien kom godt med,- en eske golfballer.

Den ettermiddagen spanderte jeg på meg fotmassasje (pedikyr) på hotellet og avsluttet med en liten sterk en i baren.

247 views
 Posted by at 21:11

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: