feb 172015
 
image

Farsund kommune har fått utbedret strekningen av kyststien ved Østhasselstrand. Den er god å gå, og man kan komme langt i retning Borhaug og Lista.

image

Dette er et svært værhardt område, og trærne bøyer seg for nordvestvinden. 

image

Her har man forsøkt å gardere seg mot orkanen Ole, som heldigvis ikke kom på besøk så langt sør.

image

Nordhasselstrand har en fullt klargjort redningsstasjon på land her. Langt ute i horisonten kan du skimte Rauna fyrlykt. Der ser du også en redningshytte. Den har vedovn, ulltepper og litt mat i tilfelle noen skipbrudne tar seg inn på holmen. Det skjedde blant annet på 70-tallet. To kamerater på fisketur havnet i vannet. Den ene druknet, den andre kom seg inn i hytta og skulle tenne opp ild. Det var ingen ved igjen, heller ikke mat. Han knuste visstnok en pinnestol og tente opp i ovnen med den. Slik ble han oppdaget og reddet! 

image

Under den 2.verdenskrig  var tyskerne i full gang her med å bygge Festung Norwegen. 

image

De gjorde ting ganske grundig, og byggverkene er vanskelige å fjerne. Bunkrene får derfor stå her som kulturminner om nazitidens ukultur. 

image

Støtten er av en kjent person her ute, Tønnes Kaade Samuelsen. Han var formann ved redningsstasjonen på 1800-tallet, men også kjent som en flink sjørøver i kapertiden. Jeg anbefaler å klikke på den merkede linken for interessante opplysninger om han!

 

 

260 views

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: