jul 072012
 

Jeg har nettopp lest ferdig den tiende og siste boka av Jan Guillou om svenskenes superhelt og svar på agent 007, Carl Hamilton, eller internasjonalt beryktet som Coq Rouge. I denne boka, Hevet over enhver mistanke, har den sicilianske mafiaen i hevnaksjoner tatt livet av alle i Carls familie. Han står ensom og forlatt tilbake. Den svenske regjeringen tilbyr ham jobb som etterretningssjef i SÄPO, det svenske sikkerhetspolitiet.

Han gjør en rekke forandringer i organisasjonen, og først og fremst innstiller han all forfølgelse av muslimske innvandrere, som alle blir mer eller mindre urettmessig mistenkt for å stå i ledtog med terrorister, eller som presses til å bli informanter for sikkerhetspolitiet for å få lov til å bli i Sverige.

Så skjer en rekke systematiske likvidasjoner av SÄPO-angivere med bakgrunn fra Midtøsten, og politiet står en lang stund uten noen mistenkte.

Utover i boka får jeg en rekke assosiasjoner til den norske rettsaken mot Andres Behring Breivik, både i handling, rettspraksis, mediavinkling og vanligfolks meninger om innvandrere og terrorisme. Guillou skrev boka for snart ti år siden, men det er noen ganger skremmende likt det som nå skjer hos oss.

Les, og bedøm selv!

536 views
 Posted by at 13:31

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: