jun 202010
 
De får gjøre som på Borgenhaugen i Sarpsborg: Anlegge 17 fartsdumper eller mer!
Jeg tolererer ikke at mine barn og elever banner. Jeg sa klart ifra til dem:
Dere skal faen ikke banne, da får dere et hælvetes jævla bråk med meg!

Uthengning, beskyttelse eller informasjonsplikt?
På TV2-nyhetene i dag (24.08) hører vi at mannen som kvalte Marit også filmet den grusomme henrettelsen. Navn og bilde av morderen får vi ikke, derimot bilde av offeret(!).
Så hører vi om 18-åringen som voldtok en niåring på skoleveien. Navn og bilde av overgriperen får vi ikke.
Noen dager tidligere hørte vi i nærmest sensasjonsform om fotballtreneren som ble mistenkt for skattesnusk i firmaet sitt. Vi fukk fullt navn og filminnslag med ham. I sportsnyhetene , av alle programposter, hørte vi i dag at han muligens ikke var skyldig likevel. Ingen unnskyldning fra TV2 kom, også som forventet.
Slik praksis forstår jeg ikke. Vi bør ikke godta at folk som tilfeldigvis er kjent fra før, skal være fritt vilt og henges ut selv for de minste forseelser, mens mennesker som begår grusomme og avskyelige handlinger skal beskyttes med full anonymitet.  Medier har informasjonsplikt , men jeg ønsker lik behandling for alle som er dømt for større lovbrudd, dvs med fengselsstraff på ett år eller mer.
Må vi ta saken i egne hender, møte opp under rettssakene og derfra spre navn og bilde på overgriperne via Internett for å få rettferdighet?

Walking in the Norwegian mountains has been a very popular summer activity this year. (pictures by Kato Bergli).

Autumn colors. ( Picture by Leif. Casio Exilim)

Speed bumps (Farts dumper in Norwegian) are growing up on the roads in our district. From the old bridge over the Glomma river, starting when we pass by Hafslund schools , passing the soccer stadium of Borgen IL and up to Sandbakken (Sandy Hill) we counted 17 bumps!!! No traffic signs  warned the drivers the first week that the bumps are there, except for the general signs of Speed limits of 50 km/h. So the speeding drivers got some real good jumps with their cars when they forgot to keep the speed limits there. No doubt they deserve the shocks, but what about the Ambulances? I really hope that I will not get a heart attack or break my back! Imagine lying in the ambulance being in a hurry to get to the hospital in Fredrikstad for treatment when you have to cross 17 bumps! Poor devil! Maybe this will be a good excuse for dumping some farts in the ambulance? Here you can read more about what a Norwegian driver experienced.  The next text is from a guest writer with lots of experiences from that road:

Fart kills! (by guest writer Shakin Steven)
Sent på lørdagskvelden lå jeg og crusa i 90 km oppover Sandbakkene. Jeg liker store biler så jeg kan sitte høyt og se ned på andre bilister. V8-motoren i min Ford Excuseme malte fornøyd, og jeg likeså da den nylagte, svartskimrende asfalten åpenbarte seg like før Kiwibutikken. Jeg hadde et par hundre meter lenger nede passert 50km-skiltet, men det er jo først og fremst beregna på bleike kjerringer i lyserøde Corollaer, så det ensa jeg ikke.
Da smalt det under bilen. Den løfta seg en halv meter til værs og landa med et brak så gnistregnet sto ut som en nyttårsrakett bak potta og støtfangern. Verktøykasser og  tollpliktige varer føk i taket og datt ned igjen i vill uorden i bagasjerommet. To ganger til hev bilen på seg før jeg fikk svingt inn ved bussholdeplassen og tatt et overblikk over situasjonen.
Det var ikke Al Qaida som hadde begynt med veibomber i Norge. Det viste seg i stedet at veiverket hadde lagt flere umerka fartsdumper i veien sammen med den nylagte asfalten, sikkert for å skremme oss fartsglade. Jeg humpa forsiktig videre hjem til Borgen til mamma som venta med Grandiosa etter hjemkomsten fra Tyskland.
-Fryktelig med alle dissa dumpene, sa jeg, ryggen slo seg vrang igjen, trur jeg må til spesialist i Tyskland en gang te. Jeg nevnte selvfølgelig ikke at det var framsida av korsryggen jeg dro for å ta fysikalsk behandling på ved et av de mange massasjeinstituttene ved grensa. (De som selger det som det er lov å selge men forbudt å kjøpe i Norwegen).
-Var ikke du i Tyskland for å møte den nye dama fra Internettet da, spurte mamma.
– Joda, sa jeg, men hu lurte meg. Hu var ikke 24, men ei skilt negerkjerring på 50 med  fire unger fra 10 te 14 år.
-Jaja, sa mamma, jeg som hadde gleda meg te barnebarn.  Men altså: Jeg kjørte fra brua og te Rokkeveienkrysset på Sandbakken og telte 17 fartsdumper på fire kilometer, men  mista ikke en eneste hjulkapsel. Det må være Ginnissrekkord!
-Kommunen burte sett opp et varselskilt ved Sandbakken nå før alle utlendinga fra nord kommer te solbyen Sarsjbårr, sa jeg.
For eksemmpel: Fart kills! Take car of your care! 17 fartsdumps on next 3 miles!
Jeg har aldri vært stiv i engelsk, men var nå blitt ganske stiv i nakken etter gjennomkjøringen.
Gjesteskriver:  Sheiken Stivens.

Fart kills 2.
-Lillegutt, ropa mamma, kanente du dra opp te Runar og kjøpe et brett egg?
Jeg finner meg i å bli kalt det, sjøl om jeg er nærmere 30 og veier drøyt 90 kilo, for jeg får bo nesten gratis hjemme, og det er godt for en som er uføretrygda med dårlig rygg og ingen damer i jobb til å forsørge seg. Nå lå jeg under bilen og sveisa den bakerste potta som hadde fått stygge skader etter møtet med fartshindrene på Sandbakken. Det er straffen for ansvarlige bilister som forsøker å holde flyt i trafikken.
-Si mæ, haru prøvd å kjøre Rokkeveien i år, sa jeg, den lignær mer på et potetjorde, den er så full av sprekkær og hompær at kun bilær som min Ford Explosion med firehjulstrekk og V8 motor duger!
Kom inn og ta dæ en kopp kaffe sammen me’n Kåre når du er klar, da, sa mamma. Kåre var mammas fritidssamboer (egentlig passer det bedre å stave det ordet uten bokstaven D, men min naturlige blyghet nekter meg å ta slike ord i min penn).
BILDET:  Når potetene blomstrer i Rokke allé, kan mangt et under skje…
En time senere duva jeg i humpeflytsona på Rokkeveien med cruisekontrollen på forsiktige 95 km og radioen på P4, der ei berte intervjua en insektforsker om myggens blodsugende vaner. Vi fikk vite at den  gikk etter svettelukt og melkesyre i musklene. Nå er ikke jeg så veldig plaga av dette, melkesyre altså, men så kom det:
-Hva med oss hvis vi er skikkelig kåte, går myggen etter underbuksa også? spurte  fjortisberta. Og dette skulle komme fra en ansatt i en anstendig statskanal onsdag ettermiddag?
Jeg rykka til. Ford’n reagerte spontant så alle 175 hestene brølte. Den hoppa fram, spant over grøfta og inn på et potetjorde.  BRRLPPP sa det før jeg fikk foten av gassen.
Runar kom ruslende bortover i spora mine da jeg åpna bildøra.
-Eru sikker på atte ente er beere å kjøpe høne enn egg, slik du kjørær?
Han skulle bare visst at akkurat det kjøpte jeg forrige uke hos Olga og Krztyna i Heiligenhafen i Tyskland!
Sheikin Stevens.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.